Fair play Charter

FairPlay Charter

Interclubspelers

 

 1. Wees op tijd voor je ontmoeting (15′ voor aanvang)
  Zorg ervoor dat je met je ploeg steeds 15 min. voor aanvang van de ontmoeting aanwezig bent. Op tijd komen getuigt ook van respect voor de andere ploeg en de interclubleider die ervoor zorgt dat je op tijd aan je match kan beginnen.
 2. Hou je identiteitsbewijs klaar
  Alles wordt elektronisch bijgehouden, maar de interclubleider kan zo je identiteit controleren en zien dat je aangesloten bent in het huidige seizoen.
 3. Hou je aan de 5 minuten opwarmingstijd en de rusttijden
  Om het strakke schema te volgen, is de opwarmingstijd beperkt tot 5 minuten. De rustperiode tussen de punten is max. 20 sec., bij de kantwissel max. 90 sec (behalve na het eerste spel van een set en tijdens de tie-break). Na een set is er een rustperiode van max. 2 min.

 4. Tijdens een interclubmatch mag enkel de coach op de spelersbank instructies geven
  Enkel de coach die op het formulier “ploegensamenstelling” is vermeld, mag op de spelersbank plaatsnemen. Hij of zij mag enkel advies geven tijdens de rustperiode na elke set en ook tijdens elke kantwissel. Coachen is niet hetzelfde als arbitreren! Zijn er toch problemen, vraag er dan de wedstrijdleider bij.

 5. Roep de score duidelijk af en maak gebruik van het scorebord
  Een eeuwenoude tenniswijsheid luidt als volgt: ‘waar men goed articuleert, wordt er minder over de score gediscussieerd’. Door het scorebord te gebruiken vermijd je misverstanden en kunnen de interclubleider, je ploegmaten en supporters het verloop van de wedstrijd beter volgen.

 6. Respecteer de interclubleider
  Deze vrijwilligers doen hun uiterste best om de interclubontmoeting in goede banen te leiden. Mocht je een opmerking hebben over een beslissing, blijf tactvol en positief.

 7. Neem verantwoordelijkheid en maan je eigen ploegspelers aan tot FairPlay
  Zowel je ploegspelers als jijzelf dienen je temperament te beheersen, 2 terreinen verder hoeven ze niet te horen wie het punt verloren heeft… Gooi niet met rackets en sla geen ballen over de draad. Maan indien nodig je eigen ploegspelers aan tot FairPlay.

 8. Wees sportief voor beide ploegen
  Ouders, vrienden of kennissen, het maakt niet uit: sportieve supporters zijn meer dan welkom. Applaus voor mooie punten van beide spelers maakt de ontmoeting nóg leuker om bij te wonen. Maan indien nodig je eigen supporters aan tot FairPlay.

 9. Maak er een gezellige interclubdag van
  Ook al wil je natuurlijk het liefst winnen, interclub is in de eerste plaats een gezellige dag samen met je vrienden.

 

THE ONLY WAY IS FAIRPLAY!